ua en ru

Аваков підтвердив обшуки в готелі, де живе Кернес

Аваков підтвердив обшуки в готелі, де живе Кернес Фото: Арсен Аваков

Обшуки в готелі "Національ" в Харкові пов'язані зі справою про Євромайдан

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков підтвердив, що МВС проводить обшуки в готелі "Національ" в Харкові, де проживає мер міста Геннадій Кернес. Про це Він написав у своєму Facebook.

"Так, у Харкові МВС проводить слідчі дії у кримінальних справах, пов'язаних із злочинами на майдані", - написав Аваков.

Да, в Харькове МВД проводит следственные действия по уголовным делам связанным с преступлениямина майдане

Posted by Арсен Аваков on 22 Июнь 2015 г.

У той же час народний депутат України Антон Геращенко повідомив, що міліція проводить обшук у відповідності з Кримінально-процесуальним кодексом і обіцяв надати подробиці пізніше.

Нагадаємо, раніше місцеві ЗМІ Повідомили, що в Харкові в готелі "Національ" на проспекті Леніна, де проживає Кернес, проходить обшук. Повідомлялося, що в холі готелю знаходяться декілька військовослужбовців у камуфльованій формі, балаклавах і зі зброєю. Вхід в готель з середини охороняють міліціонери, на другому поверсі знаходилися більше десятка людей зі зброєю та у камуфльованій формі.

Передбачалося, що слідчі дії у готелі можуть бути пов'язані зі справою за звинуваченням Кернеса в незаконному позбавленні волі, погрозі вбивством та побиття активістів місцевого Евромайдана, які в 2014 р. фіксували на відео автомобілі біля готелю "Національ", де проживає Кернес.