ua en ru

Аваков планує внести в Раду комплексні пропозиції по боротьбі з "бурштиновою мафією"

Аваков планує внести в Раду комплексні пропозиції по боротьбі з "бурштиновою мафією" Фото: видобуток бурштину

Прем'єр-міністр проводить нараду з цього питання

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков планує внести до Верховної Ради України комплексні пропозиції по боротьбі з "бурштиновою мафією". Про це 3 червня під час години запитань до уряду " у ВРУ заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми не можемо нічого зробити з бурштиновою мафією без законотворчої ініціативи тут у парламенті. І це також правда. І це треба робити негайно", - заявив Аваков.


У той же час міністр зазначив, що має власні пропозиції щодо боротьби з "бурштиновою мафією".

"Прем'єр проводить нараду з цього питання. Я думаю, що комплексне пропозицію з цього питання буде в парламенті наступного тижня. Я прошу підтримати", - додав міністр.

У свою чергу, голова ВРУ Андрій Парубій зазначив, що проект закону по боротьбі з нелегальним видобутком бурштину вже розроблений спеціальною робочою групою, яка була створена відповідним рішенням парламенту.

"Залишився останній етап - це узгодження з урядом даного питання. Я переконаний, що вже найближчим часом, можливо, навіть наступного тижня вже узгоджений законопроект потрапить в зал і ми цю ганебну проблему для України зможемо спільно вирішити", - заявив Парубій.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Міністерство екології і природних ресурсів України планує пропонувати представникам бізнесу родовища бурштину для видобутку на відкритих аукціонах.