ua en ru

Аваков відправляє в Чернігів спецгрупу МВС для контролю за округом №205

Аваков відправляє в Чернігів спецгрупу МВС для контролю за округом №205 Фото: Арсен Аваков

Спецгрупа буде концентрувати увагу на незаконної агітації і підкуп

Глава Міністерства внутрішніх справ Арсен Аваков в понеділок відправить в Чернігів спеціальну слідчо-оперативну групу МВС для забезпечення законності виборів в окрузі №205. Про це йдеться в повідомленні Авакова в Facebook.

"У понеділок направляю спеціальну слідчо-оперативну групу МВС, з функцією забезпечення законності під час виборчого процесу. З силовою підтримкою. Не з місцевих", - йдеться в повідомленні.

ЧЕРНИГОВСКИЕ ВЫБОРЫ.Один мандат. Более 90 кандидатов. И двое сошедшихся в непримиримой схватке за депутатский мандат. ...

Posted by Arsen Avakov on Sunday, July 19, 2015

Він також повідомив, що спецгрупа буде концентрувати увагу на незаконній агітації, підкупі та інших порушеннях в ході голосування.

Аваков заявив, що вже зараз МВС має в розпорядженні інформацію щодо подготовленого "вояжу спортсменів-туристів" на округ №205 у Чернігові в ніч виборів з боку Корбана і Березенко. У зв'язку з чим він їх особливо попередив утриматися від порушень в ході голосування.

"Прошу нардепів, моніторингові та громадські організації, увійти в контакт з МВС і разом - превентивними заходами - забезпечити чистий тиждень в цьому брудному виборчому марафоні на 205 окрузі", - також зазначив Аваков.

Нагадаємо, вночі 17 липня у Чернігові люди Корбана заблокували машину, в якій нібито знаходилися люди передвиборного штабу Березенко. Корбан стверджував, що в автомобілі знаходяться докази підкупу виборців з боку його конкурента. Зазначимо, як передавали ЗМІ, люди в машині почали знищувати якісь папери. Машина була заблокована кілька годин, біля неї зібралося близько 300 людини, підтримують обох кандидатів. Пізніше на місце прибули правоохоронці, людей та автомобіля повезли в міський відділ міліції, машину опечатали. У свою чергу Березенко заявив, що не має відношення до цього автомобіля і звинуватив Корбана в провокаціях.