ua en ru

Аваков оприлюднив відео конфлікту з Саакашвілі

Аваков оприлюднив відео конфлікту з Саакашвілі Фото: Арсен Аваков

Аваков оприлюднив відео на Facebook

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков оприлюднив відео конфлікту з главою Одеської облдержадміністрації Михайлом Саакашвілі. Відео конфлікту розміщена на сторінці глави МВС у Facebook.

Пост нульової толерантності. Нульова толерантність? - це стовідсоткова правда, і моя відкрита точка зору без соціал...

Posted by Арсен Аваков on 16 грудня 2015 р.

"Кожному, кому цікаво: відео сутички з Саакашвілі було мною затребуване з АП. Ось воно, без купюр. Там мало красивого, але при такому обсязі публічного дискурсу - а, головне підгрунтя - важливо, щоб кожна людина сама бачила - про що йдеться. Приховувати правду ганебно. Як і здаватися краще, ніж ти є", - написав Аваков.

Появу відео конфлікту Авакова і Саакашвілі на своїй сторінці в Facebook прокоментував і голова Одеської міської державної адміністрації Михайло Саакашвілі.

"Шкодую, що довелося назвати прем'єр-міністра злодієм, але ще більш жалкую, що це правда. Відео, яке мені передали в Адміністрації президента після моїх настійних прохань. На ньому чітко видно, як прем'єр-міністр обзиває мене "гастролером" і "треплом", що добре чутно наприкінці відео, а його міністр запропонував забратися з "його країни". Я використовував слово "злодії" по відношенню до прем'єр-міністра та міністра внутрішніх справ і від цих слів не відмовляюся. Я люблю Україну, і ми позбавимо нашу країну від злодіїв і шахраїв", - написав Саакашвілі.

Нагадаємо, 14 грудня 2015 року на засіданні Національної ради реформ відбулася сварка між Арсеном Аваковим і Михайлом Саакашвілі. Аваков заявив, що Саакашвілі втратив контроль, відповідаючи на його запитання під час засідання. Після цього, Аваков хлюпнув водою в обличчя глави Одеської ОДА.

"Тільки що на Раді реформ пан Саакашвілі у відповідь на моє запитання до нього, чому він за ОПЗ спілкувався з російським олігархом з Уралхіма і як це пов'язано з процесом приватизації ОПЗ, втратив над собою контроль. Одеський губернатор зірвався в істерику і почав кричати на мене: "Ніхто не має права так розмовляти з Михайлом Саакашвілі.. ти корумпований міністр.. а я чесна людина..", перейшов до прямих образ. Я утримався від того, щоб його вдарити - плеснув йому в обличчя водою", - після засідання написав у своєму Facebook Аваков.

У той же час, за словами нардепа Сергія Лещенка, Аваков кинув у Саакашвілі склянку.

Крім того, вчора 15 грудня 2015 року, заступник голови Адміністрації президента України Дмитро Шимків заявив, що Нацрада реформ не буде оприлюднювати відеозапис і стенограму вчорашнього засідання.

Зокрема, за його словами конфлікт між Аваковим і Саакашвілі не повинен виходити в публічну площину, адже це "особиста справа цих політиків".

Пізніше інцидент прокоментував президент України Петро Порошенко.

"Як Президент, гарант Конституції, прав і свобод громадян, я не можу обійти мовчанням ганебний інцидент, який стався в понеділок на Національній раді реформ. Дискусія на цьому майданчику часто виходить гострою і гарячою. Там стикаються різні точки зору, продукуються ідеї, знаходяться компроміси, народжуються реформи. Але в Нацраді, де як ніде, неприпустимі брутальна лайка та образи, - особливо ті, які мають ксенофобський підтекст, зачіпають національну гідність людини, ставлять під сумнів його український патріотизм, пропонують комусь "забиратися з України", - заявив Порошенко.