ua en ru

Аваков про нові заяви Фокіна: завдають колосальної шкоди країні і приносять гнів

Аваков про нові заяви Фокіна: завдають колосальної шкоди країні і приносять гнів Фото: Арсен Аваков (РБК-Україна)

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков відреагував на нові заяви Вітольда Фокіна, який займає посаду першого заступника української делегації у Тристоронніх переговорах щодо Донбасу. За словами міністра, такі заяви завдають колосальної шкоди країні.

Про це Аваков написав у Facebook.

"Фокін, на війні, якої, як ви кажете, немає - загинули тисячі наших солдатів і цивільних. Скажіть це сім'ям загиблих від руських градів під Савур-Могилою та Іловайськом. "Їх там немає" - це слова Путіна, а не представника України", - заявив глава МВС.

Він додав, що слова Фокіна за останні тижні "завдають колосальної шкоди країні та приносять біль і гнів у серця українців".

За словами Авакова, Фокіну слід "піти на пенсію".

Нагадаємо, сьогодні Фокін на засіданні парламентського комітету, серед іншого, заявив наступне: "Що стосується війни, - я не політик. Тому зробити якесь визначення я не можу. Тому що ніякого підтвердження, що там ведеться війна між Росією та Україною, поки я не бачив".

За результатами засідання нардепи вирішили рекомендувати Раді звернутися до президента Володимиру Зеленському, щоб "не допустити зради національних інтересів України".