ua en ru

Аваков: Європа не убезпечить себе від Путіна

Аваков: Європа не убезпечить себе від Путіна Арсен Аваков

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков вважає, що Європа не убезпечить себе від Президента Росії Володимира Путіна. Про це він заявив на п'ятому Національному експертному форумі "Україна. Стрес-тест", передає кореспондент РБК-Україна.

"Європа дурна, якщо вона не помічає агресії. Вона сама себе цим не врятує. Україна постійно знаходить все нові і нові форми вирішення агресії у вигляді нових Мінських угод. Але це не зупинить Путіна. Він просто рушить далі. Історія повторюється, ми пам'ятаємо Аншлюс Австрії та Судети. Тому не повинно бути ілюзій. Перетворення України на буферну зону буде помилкою, оманою", - заявив міністр.

Аваков стверджує, що Захід повинен зайняти чітку позицію.

"Я як громадянин вимагаю від наших європейських та американських партнерів зайняти чітку позицію. Адже невиразна позиція провокує агресора. Пройшов рік. Виникає питання про те, як можна пробачити терористів, поставити когось чи ні до стінки. Але я не можу пробачити терористів. Адже тільки в МВС загинуло 250 солдатів. Немає іншого виходу, як далі продавлювати Путіна, поки він не зігнеться", - додав глава МВС.

Нагадаємо, раніше Президент Естонії заявив, що ЄС крім санкцій повинен розробити по РФ запасний план.