ua en ru

Аваков анонсував нове затримання у справі Бузини

Аваков анонсував нове затримання у справі Бузини Фото: Арсен Аваков

Всього у вбивстві брала участь група осіб

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков анонсував нове затримання у справі про вбивство журналіста Олеся Бузини. Про це на брифінгу заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, передає кореспондент РБК-Україна.

"Зараз проходить ще одне затримання",- зазначив Аваков.

Він повідомив, що двоє затриманих були виконавцями, а всього у вбивстві брала участь група осіб.

"Двоє безпосередньо виконавці, а всього в групі кілька людей", - повідомив глава МВС.

За словами Авакова, скоро матеріали справи будуть передані до суду.

"Вважаю, що найближчим часом ми будемо готові передати матеріали розслідування безпосередньо в суд. До цього часу будуть зрозумілі питання з мотивів, по деталям цього злочину. Проте зібрані докази такі, що можна прям зараз показувати їх суду і отримувати рішення суду на цей рахунок",- зазначив Аваков.

Нагадаємо, сьогодні, 18 червня, були затримані двоє підозрюваних у вбивстві журналіста Олеся Бузини - Андрій Медведька і Денис Поліщук.

Як повідомив Аваков, проти затриманих є прямі докази.

"Коли я кажу прямі докази - це у тому числі експертизи ДНК з кинутої злочинцями одягу з місця злочину, експертизи слідів в автомобілі, прямі впізнання свідків, матеріали негласного спостереження, яке вели оперативники карного розшуку МВС щодо підозрюваних у злочині", - повідомив міністр.

Колишній шеф-редактор видання "Сегодня" Олесь Бузина був убитий 16 квітня в Києві. Близько 13:20 двоє невідомих в масках застрелили його біля свого будинку, після чого втекли на автомобілі. У той же день міліція знайшла автомобіль, на якому імовірно пересувалися вбивці Бузини.