ua en ru

Аваков: майже 40% екс-міліціонерів Києва та області не пройшли переатестацію

Аваков: майже 40% екс-міліціонерів Києва та області не пройшли переатестацію Фото: Арсен Аваков

Глава МВС повідомив, що більше 3,3 тисяч правоохоронців Києва та Київської області будуть звільнені

За результатами атестації правоохоронців Києва та Київської області будуть звільнені 37,47% випробовуваних (3 386 колишніх міліціонерів). Про це написав глава МВС Арсен Аваков в Facebook.

Міністр внутрішніх справ зазначив, що переатестація включає в себе три ключові компоненти - тест GST (general skills test - тест на логічні, вербальні здібності, здатність обробляти інформацію і робити висновки, аналізувати дані), тест професійних навичок і співбесіду з участю представників громадськості.

За даними Авакова, всього в Києві та Київській області до атестації були допущені 18 044 людини, перші два етапи на даний момент пройшли 9037 колишніх міліціонерів. Середній бал проходять атестацію склав 31,57 з 60.

"Не пройшли тести і такими, що підлягають звільненню, за положенням про тести вважаються працівники, які набрали менше 25 балів з 60 по одному з двох тестів. На сьогоднішній день 3 386 колишніх міліціонерів отримали менше 25 балів по одному або обом тестів. 5651 людина ( 52,53% випробовуваних) допущені до заключного етапу випробувань - співбесіди з атестаційною комісією за участю громадськості та нової службою внутрішньої безпеки. При позитивному результаті співбесіди вони будуть зараховані в поліцейські", - додав Аваков.

За проміжними РЕЗУЛЬТАТАМИ АТЕСТАЦІЇ колишніх міліціонерів Києва та Київської області - БУДУТЬ ЗВІЛЬНЕНІ 37,47% випробовуваних...

Posted by Арсен Аваков on 27 листопада 2015 р.

Нагадаємо, 7 листопада в Україні набирає чинності закон про Національної поліції. У зв'язку з цим починається процес переатестація міліції в поліцію. Процес переатестації почнеться з Києва та Київської області.