ua en ru

Аудитори з початку року виявили порушення при проведенні тендерів на 27,9 млрд гривень

Аудитори з початку року виявили порушення при проведенні тендерів на 27,9 млрд гривень Фото: в Україні виявлено порушень тендерних процедур на 27,9 млрд гривень

Було перевірено понад 2,5 тис. тендерних процедур

Державна аудиторська служба України за 10 місяців поточного року перевірила понад 2,5 тис. тендерних процедур на загальну суму 38,6 млрд гривень. Про це повідомила голова Госаудитслужбы Лідія Гаврилова в ефірі програми "Тендерна Україна" на телеканалі "Еспрессо".

За її словами, результати перевірки показали, що з порушеннями проводилися близько 50% тендерів.

"Моніторинг, який був нами проведено протягом 10 місяців 2017 року, дав нам можливість проаналізувати процедур на 38,6 млрд гривень. При цьому встановили, що з цього обсягу (більше 2500 процедур) майже половина процедур проведена з порушеннями законодавства. Відповідно на 27,9 млрд гривень - дійсно були порушення законодавства закупівель", - повідомила Гаврилова.

Нагадаємо, Секретаріат Європейського Енергетичного співтовариства планує до кінця 2017 року завершити аналіз діяльності Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЭКУ).