ua en ru

Аудит НКРЕКП повинен бути завершений до 2018 року, - Секретаріат Енергоспівтовариства

Аудит НКРЕКП повинен бути завершений до 2018 року, - Секретаріат Енергоспівтовариства Фото: Янез Копач (reform.energy)

Секретаріат Європейського Енергоспівтовариства проаналізує діяльнысть НКРЕКП до кінця року

Секретаріат Європейського Енергетичного співтовариства планує до кінця 2017 року завершити аналіз діяльності Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП). Про це повідомив директор Секретаріату Янез Копач на презентації Щорічного звіту про стан виконання Україною зобов'язань, взятих за Протоколом про приєднання нашої країни до Енергетичного співтовариства (Annual Implementation Report 2017), яка відбулася на засіданні комітету ВР з ПЕК, передає Енергореформа.

Зокрема, за словами Копача, Секретаріат енергетичного співтовариства в даний час продовжує працювати над аналізом діяльності НКРЕКП і планує завершити до кінця цього року.

"Секретаріат погодився з регулятором провести ретельний аналіз його повноважень, незалежності і практичних результатів. Цей процес планується завершити до кінця року", - сказав він.

Як відомо, 17 серпня співробітники НАБУ провели обшуки в будівлю Національній комісії з регулювання електроенергетики і комунальних послуг в рамках кримінального провадження про змову в інтересах генкомпаній при затвердженні формули "Роттердам+".

Голова НКРЕКП Дмитро Вовк всі звинувачення співробітників НАБУ спростовує. Зі свого боку, Регулятор звернувся в секретаріат європейського Енергетичного співтовариства з проханням провести незалежний аналіз його діяльності.

На думку Вовка, аудит Енергетичного співтовариства дозволить реально оцінити роботу НКРЕКП і буде сприяти посиленню допомоги Україні в проведенні реформ з боку міжнародних структур.