ua en ru

Аудитор PwC зробив заяву щодо позову "ПриватБанку"

Аудитор PwC зробив заяву щодо позову "ПриватБанку" Фото: PwC (facebook.com/PwCUkraine)

У PwC стверджують, що проводили аудит згідно з міжнародними стандартами

В українському представництві міжнародної аудиторської компанії Pricewaterhousecoopers (PwC) зробили заяву з приводу позову державного "ПриватБанку" на компанію до кіпрського суду. Відповідна заява опублікована на офіційному сайті PwC.

"PwC (Україна) відома інформація про те, що ПриватБанк подав позов до суду на Кіпрі проти PwC (Кіпр) та PwC (Україна). Зауважимо, що PwC (Україна) не були надані жодні офіційні документи, пов’язані з даним позовом, тому компанія не в змозі детально прокоментувати це питання. На нашу думку, зазначені дії є безпідставними, ми рішуче захищатимемо свою позицію у разі необхідності", - йдеться у заяві.

У PwC стверджують, що аудит фінансової звітності "ПриватБанку" за 2013-2015 роки здійснювався у повній відповідності до міжнародних стандартів аудиту.

"ПриватБанк" був націоналізований наприкінці 2016 року. Ми не проводили аудит фінансової звітності банку після 31 грудня 2015 року", - зазначають у заяві.

У компанії зазначили, що компанія PwC (Україна) залишається повністю прихильною українському ринку.

Нагадаємо, 30 березня "ПриватБанк" подав позов на 3 млрд доларів проти аудитора PwC. Банк вважає, що аудиторська перевірка була проведена зі значними порушеннями.