ua en ru

Audi планує направити на розвиток бізнесу до 2016 р. 13 млрд євро

Німецький автомобілебудівний концерн Audi (бренд належить Volkswagen AG) планує направити на розвиток бізнесу впродовж подальших п'яти років 13 млрд євро. Фінансування піде на розробку нових продуктів і технологій, а також на розширення існуючих виробничих потужностей. При цьому майже 8 млрд євро із загальної суми піде на розвиток підприємств компанії в німецьких містах Інгольштадт і Некарсульм. Про це повідомили сьогодні представники Audi, передає Reuters.
За їхніми словами, в плани компанії на майбутній рік входить розширення штату. Так, в 2012 р. на заводах Audi почнуть працювати додатково 1,2 тис. осіб. У 2011 р. штат компанії поповниться на 3,5 тис. нових фахівців, пояснили представники компанії.
Згідно з оприлюдненими у вересні 2011 р. даними, концерн Volkswagen планує інвестувати в найближчих 5 років 62,4 млрд євро. Дані кошти будуть направлені на розробку екологічних машин (електрокарів і гібридних автомобілів), нових систем приводу і модуляризацію виробництва. У планах концерну нарощування використання геліо- і вітроенергії на заводах компанії, а також інших видів відновлюваних енергоресурсів.
Раніше компанія озвучила плани щодо капіталовкладень в китайський ринок в обсязі 14 млрд євро в 2012-2016 рр.
Volkswagen Group є одним з найбільших світових автовиробників. Компанія випускає автомобілі під брендами Volkswagen, Audi, Seat, Skoda.