ua en ru

Атомники відновлюють акцію протесту з вимогою розблокувати рахунки "Енергоатому"

Профспілка працівників атомної енергетики та промисловості України (Атомпрофспілки) прийняла рішення про відновлення 31 травня акції протесту, з вимогою розблокувати рахунки НАЕК "Енергоатом" і врахувати позицію Атомпрофспілки при підготовці корпоратизації "Енергоатому". Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова Первинної профспілкової організації дп НАЕК "Енергоатом" Олексій Лич.

"Арешт рахунків Енергоатому при кришуванні чиновників вищих ешелонів влади виявився прелюдією великого дерибану". Міністерство енергетики розіслало на погодження відповідним міністерствам і відомствам проект постанови уряду про корпоратизацію НАЕК "Енергоатом". Всі попередні домовленості про необхідність прийняття відповідного Закону України "Про особливості корпоратизації ДП НАЕК "Енергоатом" канули в лету. Але ми не дозволимо затягнути в прірву атомно-енергетичний комплекс України. Всіх, кому не байдужа ваша доля і доля ваших дітей, прошу надати солідарну підтримку колективу Енергоатому при проведенні акцій протесту атомників 31.05.2016 р.", - написав Лич.


Крім того, голова Атомпрофспілки Валерій Матов направив на ім'я міністра енергетики Ігоря Насалика лист з пропозицією терміново провести нараду за участю міністра з метою врегулювання вкрай складної ситуації, яка склалася навколо Енергоатому у зв'язку з блокуванням рахунків компанії.

"З метою недопущення виникнення на ядерних об'єктах позаштатних ситуацій, які пов'язані з неможливістю забезпечення фінансових зобов'язань компанії по оплаті робіт і послуг та виконання програм з підвищення безпеки, модернізації та реконструкції АЕС, профспілковим комітетом НАЕК "Енергоатом" 25 травня прийнято рішення про відновлення в тижневий термін у Києві колективних дії щодо захисту прав та інтересів працівників на безпечну експлуатацію АЕС з пікетуванням органів державної влади", - йдеться в листі

Нагадаємо, як повідомляли в "Енергоатомі", блокування рахунків компанії за позовом ЗАТ "Укрелектроват" про стягнення з компанії 127,3 млн грн "сумнівною" заборгованості триває вже близько півроку. Незважаючи на багаторазові звернення представників Енергоатому в суди і органи влади з приводу незаконності вимог ЗАТ "Укрелектроват", ситуація досі не врегульована, заявляли в компанії.