ua en ru

АТО може бути зупинена, якщо сепаратисти складуть зброю, - Турчинов

Антитерористична ситуація на сході України може бути зупинена, якщо сепаратисти складуть зброю.

Антитерористична ситуація на сході України може бути зупинена, якщо сепаратисти складуть зброю. Про це заявив спікер Верховної Ради України Олександр Турчинов (на фото) на засіданні парламенту, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми провели консультації з головами фракцій, не виключено прийняття декларації ВР, навколо якої можуть об'єднатися групи депутатів від фракцій і груп. Але я заявляю: АТО може бути зупинена тоді, коли буде складено зброю, звільнені заручники", - заявив Турчинов.

Він зазначив, що поки не буде складено зброю, АТО буде продовжуватися.

"АТО проводиться саме для захисту громадян України, ми проводимо її проти тих, хто грабує, вбиває, хто зі зброєю воює проти України", - заявив Турчинов.

Про це спікер заявив у відповідь на вимогу Партія регіонів і КПУ зупинити АТО на час проведення загальноукраїнського круглого столу.

"Ми вимагаємо припинити проведення АТО, яка перетворилася в терористичну операцію... Вона зайшла в глухий кут. Так, ми визнаємо, що є проблеми на сході країни з бандитизмом і мародерством... Але влада повинна зрозуміти, що є спільні проблеми, які об'єднали людей тут", - заявив народний депутат фракції Партії регіонів Микола Левченко з трибуни.

Фракції ПР і КПУ вимагають також розформувати Національну гвардію України та приватний батальйон "Дніпро".

Нагадаємо, сьогодні вранці Турчинов заявив про розгром бази сепаратистів у Краматорську.