ua en ru

АТО буде продовжена, навіть якщо ДНР відкладе референдум, - Парубій

Антитерористична операція буде продовжена навіть у випадку, якщо сепаратисти "Донецької народної республіки" приймуть рішення про перенесення референдуму, який призначений на 11 травня 2014 р.

Антитерористична операція буде продовжена навіть у випадку, якщо сепаратисти "Донецької народної республіки" приймуть рішення про перенесення референдуму, який призначений на 11 травня 2014 р. Про це на брифінгу заявив секретар Ради національної безпеки та оборони (РНБО) Андрій Парубій (на фото), передає кореспондент РБК-Україна.

"Антитерористична операція буде продовжуватися незалежно від рішень тих чи інших груп диверсантів і терористів, які є у Донецькій і Луганській областях", - заявив Парубій.

За його словами, призначений сепаратистами референдум, незаконний та не має ніякої юридичної сили.

Зазначимо, що прем'єр-міністр Арсеній Яценюк порівняв АТО, проведену в східних областях України, з діями Червоної армії та Української повстанської армії в роки Великої Вітчизняної війни.

"Антитерористична операція, яка проходить в Донецькій області, і де наші воїни демонструють таку ж доблесть, як їх діди та прадіди в лавах Червоної Армії чи УПА, спрямована виключно проти терористів. Проти тих, хто взяв у руки зброю і вбиває. Але ми говоримо з кожним, хто цивілізовано висловлює свої погляди. Навіть такі, з якими ми категорично не згодні", - підкреслив він.

Нагадаємо, сьогодні вночі Національна гвардія з ручного протитанкового гранатомета (РПГ) знищила два автомобіля бойовиків, які напали на блокпост в Слов'янську (Донецька область).