ua en ru

Бронегрупа бойовиків, що атакувала донецький аеропорт, відійшла в район Спартака, - ІО

Бронегрупа бойовиків, що атакувала донецький аеропорт, відійшла в район Спартака, - ІО Джерело фото:twitter.com/Новости Донбасса

Бронегрупа бойовиків, атакувала напередодні позиції сил АТО в аеропорту Донецька, відійшла в район н. п. Спартак. Про це повідомив сьогодні нардеп з комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони, керівник групи "Інформаційне опір" Дмитро Тимчук в Facebook.

"Не виконавши завдання по штурму позицій українських військ в ДАП (донецький аеропорт, - ред.), після нанесення ударів української артилерії, атаковавшая бронегруппа противника відійшла в район Спартака. В ході атак бронегруппа понесла втрати в живій силі і техніці (4 одиниці бронетехніки). В даний час дана бронегруппа відновлює боєздатність шляхом доукомплектування, за рахунок підкріплення, прибулого з району Горлівки", - сказано в повідомленні.

Як зазначається, з району н. п. Ясинувата та Куйбишевського району Донецька за позиціями українських військ і цивільних об'єктах працюють артилерійські групи бойовиків.

"Вогневі удари періодично наносяться за позиціями українських військ в районі Авдіївки і ДАПа. Відзначається наявність піхотного прикриття. Також в результаті обстрілу відзначені попадання по об'єктах Авдіївського коксохімічного заводу (не менше 10 влучень протягом 3-х діб)", - повідомив Тимчук.

Нагадаємо, за день 15 січня бойовики 47 раз обстріляли позиції сил АТО, у тому числі близько 20:00 обстріляли з мінометів метеовишку донецького аеропорту.

Відзначимо, в самому Донецьку через нічні бої загинули 4 і поранено 6 мирних жителів.