ua en ru

Атаки на сайт "Укрзалізниці" розслідують Нацполиция, СБУ і кіберполіція

Атаки на сайт "Укрзалізниці" розслідують Нацполиция, СБУ і кіберполіція Фото: Євген Кравцов

Мінінфраструктури ініціює службове розслідування в "Укрзалізниці"

Національна поліція, СБУ і киберполіція розслідує хакерські атаки на сайт "Укрзалізниці", що відбулися 15 грудня 2016 року. Про це заявив перший заступник міністра інфраструктури України Євген Кравцов під час оперативної наради з керівництвом ПАТ "Укрзалізниця", повідомляє прес-служба міністерства.

За його словами, з метою з'ясування особи або осіб замовників зазначених атак, Мінінфраструктури ініціює проведення службового розслідування із залученням правоохоронців і слідчих СБУ.

"Міністерство ініціює проведення службового розслідування із залученням правоохоронних органів та Служби безпеки України. Якщо підтвердиться, що атаки здійснювалися на замовлення сил з-за меж України, їх треба розглядати як частину комплексної хакерської атаки проти ресурсів органів державної влади", - підкреслив Кравцов.

У свою чергу, заступник міністра інфраструктури Юрій Лавренюк повідомив, що 17 грудня відбудеться нарада, на якій буде розглядатися питання посилення інформаційної безпеки інфраструктурних відомств і компаній.

"Завтра відбудеться нарада за участю керівників державних компаній і підприємств інфраструктурної галузі щодо посилення інформаційної безпеки", - заявив Лавренюк.

Нагадаємо, "Укрзалізниця" звернулася в прокуратуру за фактом хакерської атаки на сайт.