ua en ru

Компанія Asus розробила "планшетофон"

Компанія Asus розробила новий гаджет, який може зробити міні-революцію на ринку мобільних пристроїв. Це не зовсім телефон і не зовсім планшет, а точніше - і те й інше, повідомляє телеканал "Росія 24".

Смартфон при бажанні просто вставляється в спеціальний кейс, який перетворює його в "таблетку". Насправді ідея не нова. Навіть для Asus "планшетофон" PadFone 2 - друга спроба.

У самого телефону, що входить до складу гаджета-трансформера, екран немаленький - 4,7 дюйма. Дозвіл 1280x720 пікселів - Full HD. А кейс перетворює його в планшет з діагоналлю екрана 10,1 дюйма (1280х800 пікселів). У PadFone 2 чотирьохядерний процесор Qualcomm Snapdragon S4, 2 гігабайти оперативної пам'яті і камера на 13 мегапікселів.

Батарея PadFone 2 дозволяє спілкуватися 16 години поспіль при включеному 3G в режимі телефону і 36 годин в режимі планшетника. Одного разу заряджений акумулятор "док-станції" може тричі зарядити приєднаний до неї смартфон.

Насправді, батарея попередньої моделі була ще потужнішою, але за це довелося розплатитися зайвою вагою і непомірною товщиною пристрою. PadFone 2 важить всього 649 г проти 854 г у попередника. Він навіть легший, ніж новий iPad.

Одними з перших покупців стануть європейці. Систему вже представили в Мілані.

Читайте також: Нетбуки Asus в Україні подорожчають на 3-5% у зв'язку з відмовою компанії від їх виробництва