ua en ru

Асоціація європейських клубів схвалила зміну формату Ліги чемпіонів

Асоціація європейських клубів схвалила зміну формату Ліги чемпіонів Фото: головна зміна - участь 4 команд в груповому етапі

Впровадження реформ буде проводитися з 2018 по 2021 рік

Генеральна асамблея Асоціації європейських клубів (ЕСА) схвалила зміни у форматі клубних змагань під егідою Союзу європейських футбольних асоціацій (УЄФА), які набудуть чинності з 2018 року. Про це повідомляє портал Insidethegames.

найголовнішим зміною є участь відразу чотирьох клубів у груповому етапі ЛЧ від країн, що знаходяться в топ-4 рейтингу УЄФА. В даний час перші чотири рядки в рейтингу УЄФА займають Іспанія, Німеччина, Англія та Італія. Це також означає, що половина з 32 етапів групової групи буде складатися з команд цих країн.

Впровадження реформ буде проводитися з 2018 по 2021 рік.

ECA є єдиним незалежним органом, що безпосередньо представляє інтереси футбольних клубів на європейському рівні. ЕСА називає свєю метою створення нової, більш демократичної моделі управління, яка відображала б провідну роль клубів у футболі.

Нагадаємо, УЄФА має намір змінити діючі трансферні правила, щоб зробити європейський футбол більш конкурентоспроможними і боротися зі зростаючою прірвою між багатими і бідними клубами.