ua en ru

УЄФА має намір змінити трансферні правила

УЄФА має намір змінити трансферні правила Фото: президент УЄФА Олександр Чеферін

Поки йде процес вивчення і консультацій

Союз європейських футбольних асоціацій (УЄФА) має намір змінити діючі трансферні правила, щоб зробити європейський футбол більш конкурентоспроможним і боротися зі зростаючою прірвою між багатими і бідними клубами. Про це на прес-конференції в Лісабоні заявив президент УЄФА Александер Чеферін, передає Reuters.

"Нам потрібно пробувати впроваджувати нові механізми - щось на зразок податку на розкіш, кадровий ліміт або ж нові, чесні трансферні правила, завдяки яким можна було б уникнути ситуацій, при яких багаті клуби скуповують поголовно молодих талантів зі всього світу", - сказав Чеферина.

При цьому він не зміг чітко назвати всі механізми, які буде використовувати УЄФА, поки йде процес вивчення і консультацій.

"Якщо ми дозволимо прірви між бідними і багатими зрости ще сильніше, то вб'ємо тих, у кого немає великих фінансових можливостей. Зараз дуже багато маленькі клуби нестабільні, тому що вся увага прикута виключно до грандів. Однак УЄФА повинен захищати всі клуби - не тільки елітні", - зазначив Чеферін.

Нагадаємо, президент УЄФА Александер Чеферін каже, що в УЄФА не мають наміру поки що використовувати відеоповтори під час поєдинків.