ua en ru

Ассанж звинуватив адміністрацію Обами в спробах делегітимізувати перемогу Трампа

Ассанж звинуватив адміністрацію Обами в спробах делегітимізувати перемогу Трампа Фото: ассанж вважає, що адміністрація Обами намагається знецінити перемогу Трампа

Ассанж спростував інформацію про надання WikiLeaks документів з Кремля

Звинувачення представників адміністрації Барака Обами проти російських хакерів, які нібито вплинули на результат виборів президента США, є спробами знецінити перемогу Дональда Трампа. Про це заявив засновник WikiLeaks Джуліан Ассанж, повідомляє газета The Hill.

"Вони намагаються делегітимізувати адміністрацію Трампа, готового зайняти Білий дім. Вони намагаються сказати, що Трамп незаконний президент", – заявив Ассанж в інтерв'ю телеканалу Fox News.

Ассанж спростував чутки про те, що російська сторона надала WikiLeaks документи, що компрометують керівництво Демократичної партії США. Документи були викрадені хакерами і опубліковані влітку 2016 року.

"Наше джерело не держава, а тому відповідь на питання про нашому взаємодії (з владою Росії, – ред.) – ні", – сказав Ассанж.

Нагадаємо, в грудні Ассанж повідомив, що злом сайтів Демократичної партії США хакери з угрупування Guccifer 2.0 міг бути спланований російською стороною, проте уточнив, що WikiLeaks не отримували документів від будь-якої держави.