ua en ru

Асад заявив, що в Сирії немає хімзброї і можливості для її виготовлення

Асад заявив, що в Сирії немає хімзброї і можливості для її виготовлення Фото: Башар Асад

Асад заявив, що сирійську армію звинуватили в хаматаці, "щоб мати привід напасти на Сирію"

Президент Сирії Башар Асад заявив, що в Сирії немає хімічної зброї та можливості для її виготовлення. Про це він заявив в інтерв'ю виданню Wion, повідомляє агентство SANA.

"Насправді, вони (США, - ред.) оголосили кілька років тому, що Сирія позбавлена хімічної зброї. Навіть Джон Керрі заявив, що Сирія є вільною від будь-якої хімічної зброї. Вони не зробили б так, якби вони не були впевнені в цьому? Ні, у нас немає (хімічної зброї, - ред), і ми не маємо можливості зараз, навіть якщо захочемо, виготовити її", - заявив він.

Також, коментуючи хіматаку, що сталася в Сирії 4 квітня 2017 року, він заявив, що у Сирії немає хімічної зброї. Крім того, Асад заявив, що сирійську армію звинуватили в хаматаці, "щоб мати привід напасти на Сирію".

"Якщо сирійська армія хоче використовувати такий вид зброї, чому вона не використовувала її проти терористів? Таким чином, вся ця історія не логічна. Отже, хто за цим стоїть? Це дуже просто, Сполучені Штати і західні розвідки. Вони влаштували цю гру тільки, щоб мати привід, щоб напасти на Сирію... І вони хотіли знову демонізувати сирійську державу і сирійського президента", - сказав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що французькі спецслужби прийшли до висновку, що сили, вірні президентові Сирії Башару Асаду, провели 4 квітня 2017 року в північній Сирії атаку з використанням зарину і що Асад або його найближче оточення наказали нанести удар.