ua en ru

Асад: У разі атаки НАТО Сирія завдасть удару по Ізраїлю

Президент Сирії Башар Асад в ході бесіди з головою МЗС Туреччини Ахметом Давутоглу заявив, що у разі атаки НАТО Сирія завдасть удару по Ізраїлю, повідомляє FARS.

"Якщо проти Дамаска будуть прийняті такі божевільні заходи (атака країн НАТО або їх союзників), мені знадобиться не більше 6 годин, щоб розгорнути на Голанських Висотах сотні ракет, а потім відправити їх у бік Тель-Авіву", - заявив сирійський лідер після того, як Давутоглу передав адресоване йому послання США.

Крім цього, Асад пригрозив, що його заклик пыдтримаэ "Хезболла", що базується в південному Лівані, яка обрушить на Ізраїль настільки потужний ракетний удар, що спецслужбам єврейської держави його сила "і не снилася".

"Всі зазначені події відбудуться за 3 години, у наступні 3 години, Іран атакує військові кораблі НАТО в Перській затоці. Це стане одночасним ударом і по США, і по ЄС", - підкреслив Асад.

Заява сирійського Президента зроблена на тлі голосування в ООН з приводу прийняття відносно Дамаска чергової резолюції. США, країни Західної Європи, а також Туреччина висловлюються за посилення режиму санкцій щодо арабської республіки. Основне невдоволення зазначених країн викликає інформація про жорстке придушення народних виступів в країні. Зазначимо, що голосування резолюції по Сирії завершилося провалом, оскільки РФ і Китай наклали вето на прийняття документа.