ua en ru

Асад вимагає припинити надання зовнішньої допомоги повстанцям

Президент Сирії Башар Асад заявив, що переговори по врегулюванню конфлікту в країні можуть принести результат тільки в разі, якщо припиниться надання зовнішньої допомоги повстанцям. Про це повідомляє радіо "Свобода".

По сирійському телебаченню був показаний президент, який сказав, що "будь-яке політичне рішення безпосередньо залежить від припинення підтримки терористичним групам". Однак залишилося нез'ясованим, чи було це сказано в ході зустрічі Асада з посланцем ООН і Ліги арабських держав по Сирії Лахдар Брахімі, яка відбулася в середу в Дамаску.

Візит Брахімі в Сирію пов'язаний зі спробою посадити за стіл переговорів всі сторони конфлікту. Ведуча сила опозиції у вигнанні Сирійська національна рада категорично відмовляється вести будь-які переговори з представниками Асада, поки він не піде у відставку.

В кінці року в Женеві запланована міжнародна конференція по врегулюванню в Сирії, в якій, як планується, повинні брати участь представники всіх сторін конфлікту, включаючи правлячий режим.

У понеділок представники Асада відкинули заклик Заходу і провідних арабських країн усунути сирійського президента від влади і заявили, що своє майбутнє Сирія повинна вибирати сама.