ua en ru

Асад пообіцяв РФ 40 тисяч бойовиків для війни з Україною, – розвідка

Асад пообіцяв РФ 40 тисяч бойовиків для війни з Україною, – розвідка Фото: Башар Асад (Getty Images)

Президент Сирії Башар аль-Асад вирішив допомогти Росії живою силою у воєнному вторгненні до України. Сирійська влада взяла за ціль відправити в регіон 40 тисяч найманців.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на інформацію ГУР Міноборони у Facebook.

Українські розвідники дізналися, що на найближчий час запланували переміщення із Сирії до Білорусі та РФ озброєння, військової техніки та інших ресурсів. Вони покликані матеріально забезпечити російські окупаційні війська в Україні.

Сирійський президент пообіцяв надати в розпорядження російських Збройних сил 40 тисяч бойовиків для війни проти України. Найманцям обіцяють, що вони виконуватимуть лише поліцейські функції на окупованих територіях. Та нещодавні чутки про безпосередню участь у боях проти ЗСУ підірвали бойовий дух сирійців.

"До того ж, нещодавно до воєнної бази Хмеймім з росії прибуло понад 30 бойовиків, які отримали поранення в боях проти захисників України. Це негативно вплинуло на морально-психологічний стан інших найманців та призвело до відмови частини з них брати участь у бойових діях", – йдеться у повідомленні Головного управління розвідки.

Серед бойовиків почастішали випадки самокаліцтва, щоб уникнути перекидання до України. Інші ж найманці сподіваються вдатися до дезертирства на українській території та нелегально мігрувати до ЄС.