ua en ru

Асад позбавив біженців із Сирії права на власність, покинутої в країні

Асад позбавив біженців із Сирії права на власність, покинутої в країні Фото: сирійські біженці (flickr.com-unhcr)

У Сирії власники земельних ділянок мають за 30 днів з'явитися в місцеві органи влади і підтвердити свою власність

Президент Сирії Башар Асад нещодавно підписав документ, відповідно до якого біженці країни фактично позбавляються своєї власності, яка залишилась не території держави. Про це передає газета Süddeutsche Zeitung.

ЗМІ повідомляє, що згідно з указом Асада, власники земельних ділянок мають у 30-денний термін прибути в місцеві органи влади з документами, якими підтверджується їхнє право на власність. Якщо власники цього не зроблять, то вони втратять усі права, а ділянки будуть передані для забудови новим власникам.

Так, міністр житлового будівництва Сирії Хусейн Арнус уже має намір перших під забудову роздати ділянки в районі Баб-Амро в Хомсі, а також райони Алеппо і Харасти. Ці території були свого часу ключовими районами скупчення повстанців.

У Міністерстві закордонних справ Німеччини прокоментували таке рішення Асада, оскільки документом фактично позбавляються своєї власності сирійські біженці, котрі не можуть особисто з'явитися із документами у зазначений термін.

"Ми дуже стурбовані спробами режиму Асада поставити під сумнів права власності багатьох сирійців. Очевидно, що режим намагається докорінно змінити умови на користь режиму і його прихильників і зробити повернення сирійців більш складним", - повідомили в міністерстві.

Нагадаємо, нещодавно у Німеччині заявили, що країна в рамках програми ЄС з переселення біженців прийме ще 10 тисяч біженців.