ua en ru

"Арселорміттал Кривий Ріг" підтримує обмеження експорту брухту

ПАТ "Арселорміттал Кривий Ріг" (АМКР, Кривий Ріг) зазнає труднощів із забезпеченням виробничого процесу брухтом чорних металів та підтримує обмеження експорту брухту, передають українські ЗМІ з посиланням на відповідь прес-служби підприємства.

"Так, звичайно, складнощі є. В першу чергу це пов'язано з скороченням обсягу брухтозаготівлі в Україні через щодекадне зниження ціни", - цитують ЗМІ відповідь АМКР.

Підкреслюється, що на питання про причини збільшення обсягів експорту сталевого брухту незалежними вторметами у прес-службі зазначили, що відвантаження брухту на зовнішні ринки "безпосередньо пов'язане з високою ціною в порівнянні з ціною на внутрішньому ринку, а також видом оплати".

За даними ЗМІ, в АМКР підтримують пропозицію інших металургійних компаній і галузевих об'єднань про необхідність обмеження експорту брухту з України.

"Ми також підтримуємо обмеження експорту брухту з України, так як брухтозбір в Україні не забезпечує потребу металургійних підприємств", - йдеться у відповіді прес-служби АМКР.

При цьому на криворізькому підприємстві зазначають, що не мають основного постачальника металобрухту.

"В даний час підприємство працює з декількома великими постачальниками металобрухту, середньомісячне відвантаження яких становить 25 тис. т, і ще декількома постачальниками, відвантаження яких 5 тис. т", - цитується відповідь "Арселорміттал Кривий Ріг".

Як зазначається, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк у своєму розпорядженні 7 вересня 2015 року вимагав від міністра економічного розвитку і торгівлі Айвараса Абромавічуса в терміновому порядку внести пропозиції щодо нормалізації ситуації з забезпеченням металургійних підприємств країни брухтом чорних металів.

За даними видання, 7 серпня "Металургпром" та об'єднання трубних підприємств України "Укртрубопром" надіслали лист на адресу Яценюка, в якому відзначали різке погіршення постачання брухтом чорних металів метпідприємств і просили уряд допомогти у вирішенні даної проблеми.