ua en ru

В Армянську силовики РФ прийшли до активістки, яка скаржилася на нові викиди "Кримського титану"

В Армянську силовики РФ прийшли до активістки, яка скаржилася на нові викиди "Кримського титану" Фото: викиди "Кримського титану" (mtot.gov.ua)

Їй вручили попередження про можливе порушення російського законодавства

До мешканки Армянська в анексованому Росією Криму Катерини Пивовар прийшли силовики РФ після того, як вона закликала місцевих жителів зібратися через нові хімічні викиди заводу "Кримський титан". Про це передає РБК-Україна з посиланням на "Крим.Реалії".

За словами Пивовар, вона закликала матерів з дітьми зібратися під будівлею місцевої адміністрації та попросити владу поспілкуватися з мешканцями міста з приводу шкідливих викидів.

"Після її закликів до неї прийшли силовики та вручили попередження про можливе порушення нею російського законодавства. Також поліція сказала жінці, що їй не треба організовувати мітинг", - пише видання.

Офіційно місцева поліція та прокуратура не коментували цей інцидент.

Зазначимо, вчора, 11 жовтня, жителі Армянська почали скаржитися на новий викид хімічних речовин на заводі "Кримський титан".

Нагадаємо, 9 вересня, у зв'язку з викидами, повністю припинив виробництво завод "Кримський титан".

Із-за хімічних викидів з півдня Херсонської області евакуювали понад 500 осіб. Також повідомлялося про зупинку навчального процесу у школах та дитячих садках.

23 вересня в Армянську скасували режим надзвичайної ситуації.

26 вересня у Армянську відновили роботу школи.