ua en ru

Армія США видала посібник з військової протидії РФ на основі подій в Україні

Армія США видала посібник з військової протидії РФ на основі подій в Україні Фото: армія США (flickr.com/29thinfantrydivision)

У посібнику розкривається російська гібридна тактика на Донбасі та в Криму

Армія Сполучених Штатів Америки видала посібник з військової протидії Російській Федерації на основі подій в Україні. Посібник опубліковано у вільному доступі на сайті PublicIntelligence.

Повідомляється, що посібник призначено для внутрішнього користування, однак не є засекреченим. У посібнику з протидії РФ розкривається гібридна тактика, яку Росія застосувала в Криму та на Донбасі. Також повідомляється, що в посібнику зібрані фото російської військової техніки з описом її характеристик.

"Поки американська армія билася в Іраку та Афганістані, вона досягла найвищого тактичного рівня протиборчої сили нашої ери. Однак вороги Америки не відпочивали. Росія спостерігала трансформацію американської армії та почала трансформацію своєї власної", - йдеться у передмові до посібника.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що США ще не прийняли рішення про поставки зброї Україні для протидії російської агресії. Зокрема, представник Білого дому заявив, що питання про передачу оборонної зброї Україні досі опрацьовується.