ua en ru

Армія Ізраїлю обстріляла прикордонне місто в Лівані

Армія Ізраїлю обстріляла прикордонне місто в Лівані Фото: солдати ізраїльської армії

За даними ЗМІ, це була відповідь на атаку "Хезболли"

Армія Ізраїлю сьогодні, 4 січня 2016 року, обстріляла прикордонне місто Аль-Ваззані на півдні Лівану. Про це повідомляє Reuters з посиланням на місцеві ЗМІ.

Зокрема, за даними New TV, в результаті інциденту заподіяно шкоду неуточненого розміру, є поранені.

Телестанція "Аль-Манар", що належить шиїтській руху "Хезболла", повідомила, що проти ізраїльських військ, розміщених недалеко від Аль-Ваззані, було використано вибуховий пристрій, але не призвела подробиць.

AP відзначає, що "Хезболла" діє в околицях Аль-Ваззані. За відомостями агентства, жителі прикордонних районів розповіли, що обстріл вівся ізраїльськими танками і артилерією, в зоні ураження виявилися сільгоспугіддя. За цими даними, близько 40 снарядів розірвалося на спірній території біля сіл Гаджар та Мазария-Шабъа.

Ізраїльська газета "Гаарец" повідомила, що ЦАХАЛ (Армія оборони Ізраїлю) відкрив артилерійський вогонь після того, як близько 15:15 місцевого часу поряд з двома автомобілями ізраїльської армії спрацював вибуховий пристрій. За відомостями видання, інцидент стався в районі Хар-Дов (одна з назв місцевості Мазария-Шабъа на івриті).

За словами високопоставленого джерела газети в ЦАХАЛ, вибуховий пристрій було відносно великим, а за його встановленням, ймовірно, коштує "Хезболла". Співрозмовник видання зазначив, що інцидент ще не вичерпаний, і військові підозрюють, що в цьому районі можуть бути розміщені інші вибухові пристрої.

Нагадаємо, в кінці грудня ІДІЛ виступив з погрозами на адресу Ізраїлю, а також Саудівської Аравії.