ua en ru

Армія Іраку за добу знищила 120 бойовиків ІГ

Армія Іраку за добу знищила 120 бойовиків ІГ Фото: ІГ

В ході авіанальотів було вбито 45 прихильників ІГ

В результаті авіанальотів були виведені з ладу кілька бронетранспортерів і пускових ракетних установок, а таке знищені 120 бойовиків "Ісламської держави". Про це з посиланням на іракський Центр військової інформації повідомляє "ІТАР-ТАСС".

"В результаті дій іракської армії в провінціях Анбар і Салах-ед-Дін за минулу добу було ліквідовано 120 ісламських радикалів. Літаки іракських ВПС і міжнародної коаліції, яку очолюють США, за той же період провели 43 атаки на позиції ІГ, головним чином - на підступах до адміністративного центру найбільшої іракської провінції Анбар - місту Рамаді, де йдуть найбільш запеклі бої між урядовими силами і терористами. В ході авіанальотів було вбито 45 прихильників ІГ, виведено з ладу кілька бронетранспортерів і пускових ракетних установок ", - йдеться в повідомленні.

Зазначимо, раніше уряд Іраку заявив про початок широкомасштабної операції по звільненню провінції Анбар від бойовиків. Іракські війська оточили столицю Анбара і почали активний наступ на бойовиків в міських кварталах.

Нагадаємо, терористичне угруповання ІГ є на сьогоднішній день однією з головних загроз світової безпеки. За три роки терористам вдалося захопити значні території Іраку і Сирії.

Також, вони намагаються поширити свій вплив в країнах Північної Африки, зокрема, в Лівії.

Раніше, група хакерів, які заявляють про свою приналежність до "Ісламська Держава" (ІГІЛ), 11 серпня, повідомили, що отримали доступ до особистої інформації сотень військових і держслужбовців Сполучених Штатів Америки (США).