ua en ru

Армія Каддафі почала обстріл Місурати, четверо загиблих

Урядова армія Лівії знову почала артилерійський обстріл районів Місурати. Вогонь ведеться по позиціях бунтівників, розташованим на заході населеного пункту. В результаті вбито не менше чотирьох повстанців, передає РБК з посиланням на телеканал TF1.

Відзначимо, напередодні лівійські повстанці звинуватили країни Заходу в ненаданні обіцяної фінансової допомоги. Як зазначив міністр фінансів альтернативного уряду, бої з військами полковника привели до того, що видобуток нафти на території, контрольованій Бенгазі, повністю припинився.

Місурата - єдиний великий населений пункт на заході Лівії, який утримують під своїм контролем повсталі проти режиму лівійського глави Муаммара Каддафі. Бої за цей населений пункт тривають вже четвертий місяць.

У лютому 2011 р. в Лівії спалахнула громадянська війна, яка розколола країну на захід, де взяли верх прихильники Каддафі, і схід, контрольований заколотниками. 17 березня 2011 р. Рада Безпеки ООН прийняла резолюцію, яка забороняє літакам армії уряду Лівії здійснювати польоти над територією країни. Потім в лівійський конфлікт втрутилася міжнародна коаліція, яка почала наносити авіаудари по військовим і промисловим об'єктам, що перебувають під контролем сил Каддафі. Через деякий час командування коаліцією перейшло до НАТО.