ua en ru

У Вірменії офіційно підтвердили затримання трьох депутатів

У Вірменії офіційно підтвердили затримання трьох депутатів Ілюстративне фото (twitter.com zakarianjoseph)

Затримані депутати національних Зборів Вірменії Нікол Пашинян, Арарат Мірзоян та Сасун Мікаелян

Генпрокуратура Вірменії підтвердила затримання трьох опозиційних депутатів, у тому числі лідера протестів в Єревані Нікола Пашиняна, незважаючи на недоторканність. Про це повідомляє видання Aravot.

Зокрема, згідно з повідомленням депутатів підозрюють у порушенні вимог конституції про правила організації і проведення зборів.

"В рамках кримінальної справи, розслідуваної у провадженні слідчого Спеціальної слідчої служби Вірменії, з метою припинення злочину за підозрою в навмисній організації і проведення зборів в порушення встановленого законом порядку, з дотриманням вимог ч. 2 ст. 96 Конституції Вірменії, були затримані депутати національних Зборів Вірменії Нікол Пашинян, Арарат Мірзоян та Сасун Мікаелян", - йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що про затримання депутатів проінформували голови національних зборів Вірменії.

Варто відзначити, що депутати у Вірменії користуються недоторканністю і не підлягають затриманню без санкції парламенту.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, раніше Європейський союз закликав владу Вірменії і опозицію налагодити діалог для якнайшвидшого вирішення ситуації, яка призвела до масових протестів.

Протести проти прем'єрства колишнього президента Вірменії Сержа Саргсяна почалися 12 квітня. Опозиція звинувачує його в погіршенні економічної ситуації та узурпації влади, так як саме він раніше розширив повноваження прем'єр-міністра, зробивши цю посаду головною в країні. У ході протестів опозиція оголосила так звану " оксамитову революцію.