ua en ru

АРМА оскаржило заборону на управління активами Клименка

АРМА оскаржило заборону на управління активами Клименка Фото: Олександр Клименко (kmu.gov.ua)

На суддю, що виніс рішення про заборону, подали заяву до НАБУ, САП та поліції

Національне агентство з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних злочинів (АРМА), в Апеляційному суді Києва оскаржило заборону на управління активами компанії "Юнісон Груп", пов'язаної з екс-міністром доходів і зборів України Олександром Клименком. Про це заявив керівник агентства Антон Янчук, передає прес-служба АРМА.

Повідомляється, що 21 березня Окружний адміністративний суд Києва заборонив агентству управляти заарештованим пакетом активів (більше 120 об'єктів рухомого і нерухомого майна вартістю понад 500 млн гривень), який був переданий в управління у жовтні 2017 року.

"Розуміючи, що спроби скасування арешту та припинення управління в кримінальному процесі закінчилися невдачею, власники арештованого майна ініціювали позови до інших суддів з однією метою - заблокувати арешт через інші суди", - зазначив Янчук.

Один з таких позовів подали в Окружний адміністративний суд Києва з вимогою заборонити управляти майном до закінчення строку основного розгляду. Суд цю вимогу задовольнив, і після скарги АРМА залишив позицію без змін.

"Національне агентство вважає це рішення суду протиправним, у зв'язку з чим вже звернувся в Апеляційний суд Києва з апеляційною скаргою. Також подано скаргу до Вищої ради правосуддя на дії судді, заяву про скоєння злочину - до НАБУ, Національної поліції та САП", - йдеться в повідомленні АРМА.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прокуратура завершила розслідування у справі "податкових майданчиків" Клименка. Загальна сума завданих державі збитків склала 104 млрд гривень.