ua en ru

Аргументи для зупинки децентралізації влади досить слабкі, - Гройсман

Аргументи для зупинки децентралізації влади досить слабкі, - Гройсман Фото: Володимир Гройсман

Спікер ВРУ: децентралізація - це та реформа, яка зробить Україну сильнішою

Аргументи, які сьогодні нав'язуються проти децентралізації влади, проти змін до Конституції України, досить слабкі. Про це сьогодні вході 12-ї щорічної зустрічі Ялтинської європейської стратегії заявив голова Верховної Ради України Володимир Гройсман, передає кореспондент РБК-Україна.

"Аргументи, які сьогодні нав'язуються проти децентралізації влади, проти змін до Конституції є, на мою думку, і я ще раз в цьому переконався, досить слабкими, щоб були причиною зупинки саме однієї з ключових реформ у нашій країні. І друга позиція говорить про те, що насправді децентралізація - це та реформа, яка зробить Україну сильнішою, яка створить підстави для побудови громадянського суспільства, самодостатності громад і в принципі люди почнуть керувати владою", - заявив він.

При цьому він зазначив , що є і противники децентралізації, які хотіли б владу зробити централізованою, але їх меншість.

"Це вигідно абсолютній меншості українців, тому я переконаний в тому, що ми маємо сьогодні можливості для подальшої дискусії, для подальшого обговорення і напрацювання базових рішень, які дозволять до кінця року знайти 300 голосів для Конституції, яка буде реалізована в життя протягом наступних кількох років", - сказав Гройсман.

"У змінах до Конституції немає жодного слова про особливості статусу будь-якої території, зокрема Донбасу. Мова йде тільки про особливості самоврядування в деяких районах Луганської та Донецької областей", - підсумував голова парламенту.

Нагадаємо, Гройсман виключив розвал коаліції через прийняття змін до Конституції.