ua en ru

В Аргентині звільнили адмірала після зникнення військової субмарини

В Аргентині звільнили адмірала після зникнення військової субмарини Фото: затонула в Аргентині субмарина (twitter.com/Armada)

Зокрема звільнено 60-річного адмірала Марсело Срура

В Аргентині керівника флоту звільнили після зникнення військового підводного човна та його екіпажу в Південній Атлантиці минулого місяця. Міністр оборони відправив адмірала Марсело Срура на пенсію напередодні ввечері, передає ВВС.

Зазначено, що 60-річного адмірала Срура призначили командувачем аргентинського флоту в січні 2016 року.

Нагадаємо, субмарина San Juan із 44 членами екіпажу на борту зникла після повідомлення про проблему з електропостачанням біля узбережжя Патагонії. Міжнародна пошукова операція не дала результатів. Рятувальникам не вдалося знайти судно.

Сім'ї зниклих без вісті змусили уряд продовжувати пошуки підводного човна. Деякі кораблі все ще продовжують пошуки у районі, де зафіксували гучний звук у той час, коли зникла субмарина, що, ймовірно, вказує на те, що підводний човен підірвали.

Президент Маурісіо Макрі створив спеціальну незалежну комісію для вивчення зникнення підводного човна. Таке рішення ухвалили після критики щодо завершення пошукової операції. До комісії увійдуть три підводники - один із яких є батьком зниклого члена екіпажу.