ua en ru

Арестович назвав кількість полонених російських строковиків: "розповіли багато цікавого"

Арестович назвав кількість полонених російських строковиків: "розповіли багато цікавого" Фото: Олексій Арестович (facebook.com/alexey.arestovich)

Радник голови Офісу президента України Олексій Арестович розповів, що в полон потрапили за час війни 250-300 російських військовослужбовців "строковиків".

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на ефір програми Марка Фейгіна.

Арестович не зміг сказати, скільки всього Росія нагнала в Україну солдатів строкової служби, але розповів, скільки їх у нас в полоні.

"Їх там щонайменше 250-300 осіб. Тільки строковиків. Сьогодні давали чергову прес-конференцію в Києві, і ці строковики розповіли дуже багато цікавих речей", - зазначив він.

Так, були й полонені строковики-розвідники 15 окремої мотострілецької бригади, яка перед цим воювала в Сирії, і "миротворці", які входили в Нагірний Карабах, і які воювали на Донбасі.

"Вони дуже багато розповіли і про Сирію, і про Донбас, про сирійські методи в Україні - це коли оточують міста, оскільки армію перемогти не можуть, починають намагатися перемогти мирне населення, зносити будинки. Це як у Маріуполі. Дуже багато розповіли і про мету - вони якраз з 2-ї армії Центрального округу, розповіли про цілі та завдання... Строковиків надлишок, там 3 конференції поспіль...", - сказав Арестович.

Радник голови ОПУ також додав, що за його оцінками загальна кількість солдатів строкової служби ЗС РФ, які були відправлені в Україну - від 50 тисяч до 100 тисяч, оскільки практично у всіх боях на всіх напрямках були російські строковики.