ua en ru

Заарештований ракетний комплекс Росії передали Міноборони

Заарештований ракетний комплекс Росії передали Міноборони Фото: зенітно-ракетний комплекс (gp.gov.ua)

ЗСУ отримали на озброєння зенітно-ракетний комплекс С-125 "Печора"

Зенітно-ракетний комплекс Російської Федерації С-125 "Печора", виявлений і заарештований Службою безпеки України у ході перевірки складів у Миколаєві, передали Міністерству оборони. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на пресс-службу Генеральної прокуратури України (ГПУ).

Як повідомляється, слідством було встановлено, що в період 2007-2010 років службові особи "Рособоронекспорт", за попередньою змовою з іншими особами, незаконно перемістили через митний кордон України зенітно-ракетного комплексу С-125 "Печора" разом з 36 зенітними ракетами класу " земля-повітря 5В27Д, в повному бойовому оснащенні, разом з супутнім обладнанням та іншим озброєнням

"Вказане озброєння чиновники Російської Федерації планували поставити в держава Еритрея, щодо яких радою безпеки ООН встановлено ембарго", - йдеться в повідомленні.

В січні поточного року, в ході проведення працівниками Головного слідчого управління СБУ і Департаменту контррозвідки СБУ спільних слідчо-оперативних заходів, зазначений комплекс був виявлений в одному з складських приміщень в місті Миколаєві.

"27 березня 2019 року на засіданні уряду України за участю генерального прокурора України Ю. Луценка та заступника генерального прокурора - головного військового прокурора А. Матіос прийнято рішення про передачу всього вищевказаного озброєння Міністерства оборони України для подальшого розпорядження", - йдеться в повідомленні.

Після завершення необхідних процесуальних дій у кримінальному провадженні, на виконання рішення Кабміну озброєння передається в Збройні сили України, які отримають на бойове чергування сучасний ракетно-зенітний комплекс у складі цілого дивізіону.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що Індія закупить у Росії ракети класу "повітря - повітря" Р-27, якими будуть озброєні стоять на озброєнні індійських ВПС винищувачі Су-30МКІ.

Крім того, Сполучені Штати Америки закликають всіх союзників і партнерів, включаючи Індію, відмовитися від угод з Росією, зокрема від планів придбання систем ППО С-400.