ua en ru

Заарештований у Німеччині шпигун зі Швейцарії завербував німецького податківця

Заарештований у Німеччині шпигун зі Швейцарії завербував німецького податківця Фото: німецька поліція

Швейцарська розвідка обіцяла 90 тис. євро за вербування німецького податківця

Заарештований у Німеччині шпигун з Швейцарії Даніель М. завербував одного з працівників податкового відомства федеральної землі Північний Рейн-Вестфалія, німецькі правоохоронці ще не ідентифікували його, передає Deutsche Welle.

Повідомляється, що завербований податківець збирає для розвідки Швейцарії інформацію про дії німецьких відомств при отриманні бази даних німецьких податкових ухильників за кордоном. За вербування заарештований шпигун Даніель М. і його німецький помічник отримали 60 тис. євро, які передали іншим особам в якості мотивації за збір відомостей. Всього за вербування податківця спецслужби Швейцарії обіцяли 90 тис. євро.

За даними ЗМІ Німеччині, операцією з вербування і збору даних керували в швейцарській спецслужбі на найвищому рівні, а Даніель М. контактував безпосередньо з заступником голови розвідки Швейцарії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Німеччині затримали шпигуна з Швейцарії.

Він з 2012 року з'ясовував імена працівників податкових відомств, які купували бази даних з інформацією про німецьких податкових ухильників, які мають рахунки в швейцарських банках. Надалі Швейцарія видавала ордери на арешти німецьких податківців за порушення банківської таємниці.