ua en ru

Заарештовано екс-главу Новоайдарської райради за організацію "референдуму"

Заарештовано екс-главу Новоайдарської райради за організацію "референдуму" Фото: у Новоайдарському районі проводили псевдореферендум

Розслідування справи тривало понад рік

12 березня на підставі матеріалів Служби безпеки України суд заарештував колишнього голову Новоайдарської районної ради, який у травні 2014 року організував проведення в районі сепаратистського "референдуму". Про це повідомляє прес-центр СБУ.

"З'ясовано, що саме голова районної ради давав доручення депутатам і головам місцевих рад, вирішував питання з надання приміщень для проведення голосування, організував та контролював роботу "штабу виборчої комісії", а згодом - публікацію результатів "референдуму" в місцевій пресі", - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що розслідування тривало понад рік: слідчі СБУ допитали близько 100 учасників та свідків події, проведено слідчі експерименти, проаналізовано велику кількість документів, фото- та відеоматеріалів, зібрано величезну доказову базу.

Зловмиснику повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 110 КК (посягання на територіальну цілісність і недоторканість України). Згідно з рішенням суду, на вирок він чекатиме, перебуваючи під вартою.

У СБУ також нагадали, що у лютому-березні 2016 року за матеріалами СБУ заарештовано трьох організаторів псевдореферендуму в окремих населених пунктах Новоайдарського району, у тому числі двох депутатів та голову однієї з сільських рад.

Нагадаємо, російська опозиція пропонує врегулювати ситуацію з Кримом шляхом нового референдуму.