ua en ru

Російська опозиція хоче врегулювати ситуацію з Кримом шляхом нового референдуму

Російська опозиція хоче врегулювати ситуацію з Кримом шляхом нового референдуму Фото: голова партії "Яблуко" розповіла про своє бачення вирішення ситуації з Кримом

Партія "Яблуко" пропонує провести ще один референдум щодо статусу півострова

Російська опозиційна партія "Яблуко" вважає, що зможе вирішити конфлікт з Україною, не повертаючи Крим і Севастополь, а організувавши новий референдум, який влаштував би всіх. Про це повідомила голова партії Емілія Слабунова в ефірі "Російської служби новин".

"Ми не віддамо Крим, ми говоримо, що треба цивілізовано вирішувати ту ситуацію, яка склалася у зв'язку з анексією Криму", - сказала Слабунова.

Партія "Яблуко" вважає, що слід скликати міжнародну конференцію щодо статусу Криму і провести ще один референдум, який влаштував би всі зацікавлені сторони.

"В першу чергу, мир, виведення країни з ізоляції, зняття самосанкцій і подолання санкційного глухого кута", - сказала Слабунова.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що у Росії не буде іншого виходу, окрім як розпочати з Україною переговори про повернення Криму.