ua en ru

Арбузов: Влада, замість того, щоб виконувати свої обов'язки, займаються "полюванням на відьом"

Я висловлюю щире співчуття сім'ям загиблих вчора в Одесі. Слабкою втіхою їх горю могло б стати обіцянка про покарання всіх винних в події. Про це заявив колишній перший віце-прем'єр-міністр Сергій Арбузов.

Він заявив наступне:

"Але, на жаль, нинішнє керівництво країни не може гарантувати і цього. Бо правоохоронні органи, включаючи Службу безпеки України, замість того, щоб виконувати свої прямі обов'язки і ретельно розслідувати інцидент, займаються так званою "полюванням на відьом" і фабрикацією брехливих обмов на адресу неугодних їм людей.

Я глибоко шокований і обурений огидними за своїм цинізмом звинуваченнями з боку СБУ у нібито фінансуванні мною заворушень в Одесі.
Влада, нездатна налагодити діалог зі своїми громадянами і натравливающая одних українців на інших, намагається зняти з себе відповідальність за одеську трагедію і - чисто за політичною ознакою - перекласти її на людей, що працювали в складі попередньої влади.

Що ж стосується змісту необґрунтованих звинувачень на мою адресу з боку Служби безпеки, то я пропоную у триденний строк дати спростування цієї неправдивої інформації. В іншому разі буду змушений звернутися в суд, в надії побачити істинно європейське правосуддя, яке, судячи з заяв офіційних осіб, вже кілька місяців як перемогло в Україні.

Втім, нахабність, з якою Служба безпеки робить свої безпідставні, але політично вмотивовані заяви, ставить під питання широко розрекламовану демократичність правлячого режиму, включаючи правоохоронну і судову систему".