ua en ru

Арабські країни залишили в силі санкції щодо Катару

Арабські країни залишили в силі санкції щодо Катару Фото: Катар (Boaz)

Саудівська Аравія та її союзники мають намір простежити, як Доха веде боротьбу з тероризмом

Саудівська Аравія, Об'єднані Арабські Емірати (ОАЕ), Єгипет і Бахрейн залишили в силі санкції щодо Держави Катар. Про це повідомляє DW.

"Саудівська Аравія, Бахрейн, Об'єднані Арабські Емірати (ОАЕ) і Єгипет залишили в силі санкції проти Катару", - йдеться в повідомленні.

Згідно зі спільною заявою 4 держав, поширеною у вівторок, 11 липня 2017 року, арабські країни мають намір простежити, наскільки серйозно Катар буде вести боротьбу з тероризмом і буде він сприяти стабільності і безпеки в регіоні.

Так, у вівторок міністр закордонних справ Катару Мухаммед бен Абдель Рахман Аль Тані і держсекретар Сполучених Штатів Рекс Тіллерсон підписали угоду про спільну боротьбу з тероризмом, щоб зробити більше зусиль з припинення фінансування терористичних угруповань.

У свою чергу, арабські країни, які почали блокаду Катару, назвали домовленості між Дохою та Вашингтоном "недостатніми".

"Не слід довіряти обіцянкам катарської влади, а потрібно ретельно моніторити, наскільки серйозно Катар збирається боротися з тероризмом", - йдеться в їх спільній заяві.

Наголошується, що сьогодні, 12 липня 2017 року, в місті Джидда в Саудівській Аравії відбудуться переговори Тіллерсона з міністрами закордонних справ 4 арабських країн, де буде обговорюватися поточна криза.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що блокада Катару з боку арабських країн пов'язана з порушенням "секретних угод", укладених державами в 2013 і 2014 роках.