ua en ru

АПУ ускладнила доступ до голосування на сайті електронних петицій до президента

АПУ ускладнила доступ до голосування на сайті електронних петицій до президента Фото: Дмитро Шимків

Тепер для авторизації на сайті потрібно вказати дані банківської картки або податковий номер

Адміністрація президента України (АПУ) ускладнила доступ до голосування на сайті електронних петицій до президента України. Про це заступник глави Адміністрації президента України (АПУ) Дмитро Шимків повідомив сьогодні на брифінгу, передає прес-служба Адміністрації в Twitter.

"З 3 листопада система працювала в режимі перегляду. Відновили роботу з новими механізмами запобігання маніпуляцій", - повідомив Шимків.

Як з'ясувало РБК-Україна, тепер для авторизації на сайті електронних петицій до президента потрібно ввести дані банківської картки (тільки "Приватбанку" або "Ощадбанку") або ідентифікаційний код.

"Шановні користувачі, в зв'язку з неодноразовими спробами технічного втручання в роботу сайту електронних петицій ми ввели сервіси додаткової верифікації (перевірки прізвища, імені та по батькові) користувачів", - пояснюється в повідомленні на сайті петицій.

АПУ ускладнила доступ до голосування на сайті електронних петицій до президента

Фото: АПУ ускладнила доступ до сайту електронних петицій

Зазначимо, раніше для авторизації на сайті необхідно ввести свою адресу електронної пошти, а також ім'я та прізвище (причому можна було вказати неправдиві дані).

Додамо, тепер також не можна використовувати одноразову електронну пошту або поштовий ящик з доменом .ru.

Шимків повідомив, що 89% трафіку сайту електронних петицій становлять користувачі з України, 5% - з РФ і 1% - з Кенії.

Нагадаємо, 29 серпня 2015 року запрацював сервіс електронних петицій до президента України.

За цей час на сайті було створено 14 тис. 955 петицій до президента. Всього бар'єр у 25 тис. голосів подолали 29 електронних петицій. З них 25 вже були розглянуті президентом Петром Порошенком, і ще 4 знаходяться в процесі розгляду. При цьому 2 тис. 347 електронних петицій були відхилені.

У листопаді електронний сервіс для прийому петицій від громадян перестав працювати. Зазначалося, що сайт був заморожений у зв'язку з "неодноразовими спробами технічного втручання в роботу".

Тепер робота сайту відновлена, тільки з новими механізмами захисту.