ua en ru

В АПУ розповіли, про що насправді домовилися в Парижі

В АПУ розповіли, про що насправді домовилися в Парижі Костянтин Єлісєєв

Нікого в окупованій частині Донбасу не амністують до проведення місцевих виборів

Україна в рамках переговорів "нормандської четвірки" домовилася про виведення російських військ та незастосування амністії до проведення місцевих виборів на окупованій частині Донбасу, а також про те, що не ухвалюватиме закон про амністію та особливий статус Донбасу. Про це в ході брифінгу повідомив заступник глави Адміністрації Президента України Костянтин Єлісєєв, передає кореспондент РБК-Україна.

"Для нас ключове, що ми дійшли спільної точки зору щодо ключових аспектів. Я ще раз повторюю щодо необхідності виведення всіх російських військ. Я ще раз підкреслюю щодо недоцільності ухвалення окремого закону про амністію, що Україна не буде застосовувати амністію до проведення місцевих виборів ( на Донбасі - ред.). Що Україна не буде ухвалювати окремий закон про особливий так званий статус Донбасу. Що Україна не буде запроваджувати навіть існуючий нині закон про особливий порядок режиму місцевого самоврядування в окремих регіонах Донецької і Луганської областей до проведення місцевих виборів",- сказав Єлісєєв.

Нагадаємо, в АПУ повідомили, що на переговорах "нормандської четвірки" не підтримали вимогу РФ закріпити статус Донбасу в Конституції України. Крім того, в рамках даних переговорів Україні хотіли нав'язати відстрочку угоди про ЗВТ.