ua en ru

АПУ спростувала домовленості в Парижі про закони про амністію і статус Донбасу

АПУ спростувала домовленості в Парижі про закони про амністію і статус Донбасу Фото: Костянтин Єлісєєв

В АПУ сообщили, что на переговорах "нормандської четвірки" не підтримали вимогу РФ закріпити статус Донбасу в Конституції України

Адміністрація Президента України спростувала домовленість на зустрічі "нормандської четвірки" в Парижі про необхідність прийняття нового закону про амністію і закріплення особливого статусу Донбасу в Конституції. Про це в ході брифінгу заявив заступник глави АПУ Костянтин Єлісєєв, передає кореспондент РБК-Україна.

"Під час переговорів у Парижі російська сторона переслідувала свої власні інтереси, і вона розраховувала досягти відображення своїх інтересів. Підкреслювалося, що Україна повинна внести свої зміни до Конституції. Домовленості не було. По-друге, мова йшла про те, що Україна повинна прийняти новий закон про амністію, згідно з яким амністувати всіх бойовиків. Домовленості не було ", - сказав Єлісєєв.

Він додав, що РФ наполягала на тому, що повна амністія повинна бути проведена до місцевих виборів на Донбасі.

Також, за його словами Україні нав'язували проведення фейкових "виборів" 18 жовтня і 1 листопада в ДНР/ЛНР, прийняття нового спеціального закону про особливий статус Донбасу за погодженням з бойовиками і прийняття нового закону про вибори, який би враховував інтереси бойовиків.

Нагадаємо, в рамках "нормандських переговорів" Україні хотіли нав'язати відстрочку угоди про ЗВТ.