ua en ru

В АПУ закликали підприємців відновити на роботі демобілізованих

В Адміністрації Президента України закликали підприємців відновити на роботі демобілізованих військовослужбовців. Відповідну заяву сьогодні зробив заступник глави Адміністрації Президента України Віталій Ковальчук, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми наголошуємо, що всі підприємства повинні забезпечити виплату заробітних плат і відновити на робочих місцях тих військовослужбовців, які були мобілізовані під час першої хвилі. Це буде перебувати на особистому контролі не тільки Президента України, а також глав місцевих державних адміністрацій", - сказав Ковальчук.

Він також зазначив, що демобілізовані можуть бути залучені до роботи в правоохоронних органах або продовжити військову службу на контрактній основі.

"Окремим пунктом указу передбачено забезпечити працевлаштування, підготовку і перепідготовку військовослужбовців, демобілізованих із зони проведення АТО. Зрозуміло, що вони можуть бути притягнуті також до служби в органах правопорядку, правоохоронних органах, вони будуть залучатися до роботи на інших підприємствах", - зазначив заступник глави АПУ.

Він також додав, що демобілізовані військовослужбовці будуть долучатися до формування особового складу правоохоронних органів. "Це може бути служба в Національній гвардії і в органах внутрішніх справ. Ми припускаємо, що військовослужбовці, якщо вони будуть мати відповідне бачення, зможуть укладати контракти на продовження військової служби", - сказав Ковальчук.

Нагадаємо, за реабілітацію демобілізованих будуть відповідати голови ОДА.