ua en ru

АПУ очікує прийняття Радою в першому читанні Конституції Порошенко 22-25 липня

Адміністрація Президента України очікує, що Верховна Рада України прийме в першому читанні проект Конституції України на наступному пленарному тижні, який пройде з 22 по 25 липня 2014 р.

Адміністрація Президента України очікує, що Верховна Рада України прийме в першому читанні проект Конституції України на наступному пленарному тижні, який пройде з 22 по 25 липня 2014 р. Про це сьогодні в ході брифінгу заявив перший заступник Адміністрації Президента України Геннадій Зубко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогодні єдиний законопроект, який стосується змін до Конституції України, внесений до парламенту. Він зареєстрований та включений до порядку денного. Також цей проект відправлений до Венеціанської комісії. Зараз ми чекаємо зауваження і висновків, які стосуються цього законопроекту", - заявив Зубко.

Він зазначив, що результати розгляду проекту Конституції України Венеціанською Комісією очікуються за 3-4 дні до розгляду в парламенті на наступному пленарному тижні.

"Тому буде час для того, щоб подивитися зауваження та доопрацювати цей законопроект", - зазначив Зубко.

Нагадаємо, 3 липня Верховна Рада підтримала внесення до порядку денного запропонованого Президентом України Петром Порошенком законопроекту №4178а "Про внесення змін до Конституції України (щодо повноважень органів державної влади і місцевого самоврядування)". За відповідне рішення проголосували 277 депутатів при мінімально необхідних 226.

Порошенко розраховує, що цей проект буде прийнятий якнайшвидше. На його думку, це допоможе врегулювати ситуацію на Донбасі.