ua en ru

Аптеки, у яких не буде необхідних препаратів для боротьби з грипом, можуть втратити ліцензію, - МОЗ

До аптек, в яких не буде препаратів зі списку, розробленого Міністерством охорони здоров'я України (МОЗ) для боротьби з грипом, будуть застосовуватися штрафні санкції, аж до позбавлення ліцензії на практику. Про це на сьогоднішньому брифінгу заявив заступник міністра охорони здоров'я Олександр Толстанов, передає кореспондент РБК-Україна.

"Розроблено та затверджено МОЗ відповідним наказом список медикаментів, які обов'язково повинні бути в лікувальних установах. Крім того, МОЗ, спільно з Державною службою контролю за якістю лікарських препаратів, розроблений список всіх необхідних медикаментів і засобів індивідуального захисту, який повинні обов'язково бути в аптечній мережі ... Нами, разом з Державною санітарно-епідеміологічною службою, контролюється наявність цих медикаментів та засобів індивідуального захисту в лікувальних закладах, а служба контролю лікарських засобів контролює наявність таких засобів в аптечній мережі ... і якщо в аптеці не існує відповідних засобів, а саме засобів захисту, противірусних вакцин, то, відповідно, застосовуються штрафні санкції, аж до анулювання ліцензії на практику", - заявив Толстанов.

Відзначимо, раніше прем'єр-міністр України Микола Азаров доручив Міністерству охорони здоров'я проконтролювати достатність противірусних препаратів і профілактичних засобів в аптеках.

Читайте також: Азаров доручив МОЗ проконтролювати достатність профілактичних засобів в аптеках