ua en ru

Apple подала позов проти тайванської HTC щодо незаконного використання 20 патентів.

Американська корпорація Apple Inc. подала в Комісію з міжнародної торгівлі США (ITC) позов до тайванського виробника мобільних телефонів компанії High Tech Computer Corp (HTC) за звинуваченням у незаконному використанні 20 патентів, пов'язаних з виробництвом пристрою iPhone. З відповідною заявою виступило сьогодні керівництво американської компанії, повідомляється на офіційному сайті Apple.
Глава Apple Inc. Стів Джобс заявив: "Компанія може сидіти, склавши руки, і дивитися, як конкуренти крадуть наші винаходи, або ж щось з цим робити, що ми і вирішили зробити". С.Джобс також відзначив, що, незважаючи на ефективність ринкової конкуренції, компаніям слід займатися не "крадіжкою чужих ідей", а розробкою власних оригінальних технологій.
Варто відзначити, що сьогоднішня заява вже не перша в питанні технологій виробництва мобільних телефонів. Зокрема, в грудні минулого року Apple подала позов проти фінського виробника мобільних телефонів Nokia за звинуваченням у незаконному використанні 13 патентів. Крім того, даний позов був у відповідь, тому що в жовтні того ж року фінська компанія подала позов проти Apple, стверджуючи, що 10 патентів Nokia були використані у виробництві iPhone.